Op werkdagen voor 17:00 besteld de volgende morgen verzonden

Veilig en vertrouwd kopen bij de officiële Tailwind retailer Benelux

Veilig afrekenen met iDeal, Bancontact,KBC/CBC en meer

Trailblazers

Graag stellen wij de Tailwind Trailblazers voor, onze versie van een ambassadeursprogramma voor Tailwind liefhebbende sporters die graag hun verhalen willen delen, het merk willen verspreiden en de aandacht willen vestigen op Tailwind in hun community.

Een team van 10 met de hand geselecteerde sporters zal het jaar doorbrengen met het promoten van het Tailwind-merk; of het nu is door met Tailwind bereikte podiumplaatsen of het doorbreken van de doelen die ze zichzelf hebben gesteld.

Vergeet niet om ons team te volgen op hun social media-pagina's!

Onze Trailblazers zijn....

Cees van der Land

Nederland

Ik ben een marathon, trail en ultra loper, van origine uit de Hollandse polder, tegenwoordig woonachtig in het noordoosten van Engeland. Ondanks dat mijn wortels van beneden zeeniveau zijn beleef ik veel plezier aan het rennen op trails in de heuvels en bergen. Het is alweer zo’n acht jaar geleden dat ik mijn eerste trainingschema volgde om specifiek voor de marathon van Amsterdam te trainen en ben sindsdien niet meer gestopt met trainen. De structuur die een trainingsplan aanbrengt werkt heel goed voor mij en ik vind het mooi om mijn progressie bij te houden gedurende trainingsperiodes.

Ik heb hier in Engeland het traillopen en met name “fell running” ondekt. Rennen in z’n simpelste vorm. De meeste lokale fell wedstrijden bestaan uit een start nabij de plaatselijke kroeg waarna de renners de dichtstbijzijnde heuvel op rennen, dwars door het (veen)landschap. Vooral op de terugweg, heuvelaf, worden er hoge snelheden behaalt, waarbij een iedere zijn eigen ideale route bepaalt. Recentelijk ben ik gaan trainen voor langere afstanden, mijn eerste ultra was de 60km van Texel in 2017, een mooie ronde om het eiland over het strand en door de duinen. Sindsdien heb ik meerdere ultras gelopen, waarvan tot nu toe één keer 100 mijl. Dat was door de bergen in Portugal, met mijn broer als hulp bij ieder checkpoint, een geweldige ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Mijn grootste uitdaging dit jaar wordt de Spine Race, een 429km lange wedstrijd over de Pennine Way in Engeland.

Voor mij werkt Tailwind vooral goed tijdens lange duurlopen en gedurende ultra evenementen. Naarmate een wedstrijd langer duurt is het vaak lastiger om vast voedsel te eten, Tailwind is dan een goede manier om voldoende calorieën binnen te krijgen. Mede dankzij de liters aan Tailwind die ik gedurende de wedstrijd heb gedronken ben ik in 2018 Nederlands kampioen op de 100km geworden!

Cees100K
Eric Engelen

Eric Engelen

Maasmechelen, België

Politie inspecteur & (Ultra) Trail runner

Ik heb altijd al een passie gehad voor outdoor-sporten en deed circa 25j aan competitie-mountainbike waar ik vooral een voorkeur had voor de lange afstandsraces in binnen-en buitenland. Daarnaast beoefende ik parachutespringen, bergwandelen en speleologie.

Het traillopen ontdekte ik per toeval in de winter van 2015 en ik was meteen verkocht aan deze mooie sport. Drie maanden later liep ik mijn eerste ultra-trail over een afstand van 51km. Sindsdien liep ik zo’n 20-tal ultra-trails en meer dan 40 trailwedstrijden in binnen-en buitenland. Sinds 2018 maak ik deel uit van trailteam Team Scarabee NL.

Ik leerde Tailwind begin dit jaar kennen via een Spaanse trailrunner. Ik had reeds jaren maag-en darmproblemen door gels en allerhande sportvoeding, vaak kwam ik doodsmisselijk over de finish. Ik besloot het te proberen en met succes! Sinds ik Tailwind gebruik, wil ik niets anders meer. Rocket-Fuel, zeker weten!

Jasper-Frederik Joostens

België

Jasper-Frederik Joostens, 30 jaar en wonende in Schulen. Dankzij mijn sportieve en avontuurlijke ouders ben ik sinds 5 jaar geleden in het trailwereldje terechtgekomen. Als militair heb ik de ideale omstandigheden om dagelijks op het werk te kunnen trainen.

Mijn hoogtepunten zijn meerdere podia in België, een deelname aan de Cross du Mont Blanc (Frankrijk), Trail de Monte Baldo (Italië) waar ik 2de eindigde en de Matterhorn Ultraks 32k (Zwitserland) waar ik 6de werd. Ik maak maak ook deel uit van het Scarabee Team die me enorm steunen.

Via een teammaat (Eric) ben ik in contact gekomen met Tailwind. Ik kreeg vaak last van buikkrampen en ik vond gels maar een geknoei. Ik kreeg van hem een tester en was meteen verkocht na mijn lange duurloop.

Dankzij Tailwind gaan de trainingen en wedstrijden vlotter, ze geven me langer energie en dit zonder buikkrampen! Dankzij de Tailwind rebuild recupereer ik goed en ben ik klaar voor de volgende training/wedstrijd.

JasperFrederikJoostens
JurgendeClerq2

Jurgen de Clerq

In mijn jeugd was ik wielrenner/veldrijder. Later legde ik me meer toe op het mountainbiken en dan vooral de marathon afstanden. Aan lopen dacht ik eigenlijk nooit tot in 2016.

Toen kreeg ik het geweldige idee me in te schrijven voor de befaamde duathlon: De hel van Kasterlee (15km lopen, 105km mtb en 30km lopen). Tijdens de trainingen hiervoor kwam ik in contact met trail lopers. In 2017 ging ik dit dan ook proberen en ik was meteen verkocht.

Sindsdien liep ik verschillende ultra's, met wisselend succes vanwege problemen met de maag en de moeilijkheid om goed te blijven eten en drinken. Al zoekend naar een oplossing leerde ik zo Tailwind Nutrition kennen en sindsdien zijn die problemen compleet verleden tijd.

Ik wil niets anders meer tijdens een langere wedstrijd of training.

Lionell Jansen

Antwerpen, België

Ik ben Lionell Jansen, 43 jaar, geboren in Nederland maar woon in Antwerpen. Jarenlang heb ik me op de racefiets en mountainbike door het landschap bewogen. Sinds mid 2017 begonnen met hardlopen waarbij het doel van een halve marathon al snel plaats maakte voor het lopen van (ultra) trails door de invloed van twee prettig gestoorde collega's. Mijn eerste 50 km trail wedstrijd liep ik tijdens de zomer van 2018.

Toen ik fietste kon ik zo goed als alles eten en drinken gedurende een zware inspanning, maar met het lopen beviel dat absoluut niet. Na het proberen van talloze producten (gels en repen) kwam ik uiteindelijk bij Tailwind terecht. De eerste ervaringen met het gebruik ervan bevielen prima, geen maagproblemen meer dus ik wil niks anders meer! En het is nog lekker ook!

Het lopen op trails trekt me ontzettend aan want ik vind het heerlijk om mezelf in de natuur uit te leven. Jammer genoeg zijn er in de Benelux geen bergen te vinden, dus ik heb een aantal grote ultra trails in het buitenland op de planning staan.

Mijn doelen voor 2019 zijn: MIUT 85km met 5000 hoogtemeters op Madeira, Epic 100km in Spa, Pyrenées Stage Run (240km met 15000 hoogtemeters) en de Manaslu Mountain Trail Race (170km met 11000 hoogtemeters) in Nepal.

Jullie kunnen me op Instagram terug vinden als @Lionelltravels en onder dezelfde naam op Twitter.

LionellJansen
MarijkevdHamer2

Marijke van den Hamer

Nederland

Ik ben Marijke, op sociale media beter bekend als Heart Runner Girl. Ik loop sinds 2014 hard en ik loop wedstrijden in binnen- en buitenland. Mijn favoriete afstand is de marathon, maar ik loop ook vaak kortere afstanden. In 2017 liep ik de marathon van Berlijn en in 2018 de marathon van Parijs en New York.

 

Ik merkte dat ik tijdens halve en hele marathons moeite had met eten en op die manier niet voldoende energie binnen kreeg. Via vrienden hoorde ik over Tailwind en dat ben ik toen gaan proberen. Sindsdien gebruik ik Tailwind tijdens langere trainingen en wedstrijden. Het is makkelijk mee te nemen en te mengen, meer heb je niet nodig. Met Tailwind liep in tijdens de New York City Marathon een nieuwe PR.

Als je meer wilt weten over Tailwind dan kun je me op Instagram en Twitter vinden onder @heartrunnergirl

Renate de Reus

Vlissingen, Nederland

Hoi Allemaal! Ik ben Renate de Reus, een 26jarige hardloopster uit Nederland. Ik woon in Vlissingen, een stad omgeven door de duinen, het strand en wat kleine bossen.

Ik ben lid van Team Scarabee, trailrunshop.com en zoals ik al zei doe ik aan trailrunning, maar ik houd er ook van om een rondje te mountainbiken of om gewoon lekker buiten te zijn. De trainingen volbreng ik allemaal naast mijn fulltime job als Radiotherapeutisch Laborant in het ziekenhuis.

Ik train 5 tot 6 keer per week en bijna elk weekend ben ik wel bij een wedstrijd te vinden, meestal in Nederland of België. Mijn favoriete afstand is rond de halve marathon, maar eigenlijk houd ik het meest van Vertical KM's lopen in het buitenland. Daarbij moet je zo hard mogelijk & in zo min mogelijk kilometer 1000 (of meer) hoogtemeters maken. Naast de Nederlandse en Belgische trails, heb ik afgelopen jaar ook aan verschillende buitenlandse evenementen meegedaan, waaronder natuurlijk een paar Vertical KM's.

Tailwind was daarom een echte verrassing voor mij. De smaak is goed, drinkt weg als water (dus ik hoef ook niks meer te eten) en er zit genoeg power in om een hele wedstrijd op te kunnen lopen!

Als je vragen hebt over Tailwind, mijn wedstrijden, of over iets anders, stuur me dan een berichtje via mijn instagram (@renatedreus) of Facebook account.

Hope to see you on the trails 🙂

RenateDeReus
ReneKuijs

Rene Kuijs

Nederland

Ik ben Rene Kuijs, 39 jaar en woon in Rotterdam. In het dagelijks leven werk ik als accountmanager bij platenmaatschappij [PIAS]. Als ik niet met muziek bezig ben kun je me meestal hardlopend in en rond Rotterdam vinden.

Sinds 2014 ben ik steeds fanatieker gaan hard- en traillopen. Inmiddels heb ik aan een aantal mooie evenementen meegedaan in Nederland maar ook in omliggende landen. Enkele avonturen om niet snel te vergeten zijn de Great Lakeland 3 Days (UK), Ring ‘o Fire (Wales) en de West Highland Way Challenge Race (Schotland). Naast de heuvels in Limburg ben ik ook regelmatig aan de start van wedstrijden in de Belgische Ardennen te vinden. Het zijn overigens niet alleen de onverharde paden waar ik op loop. Ik train en loop ook veel ‘op de weg’. Jaarlijks sta ik aan de start van de Rotterdam Marathon en loop ik een aantal halve marathon wedstrijden. De combinatie van weg- en trailwedstrijden bevalt mij erg goed. Na een lange marathon voorbereiding kijk ik uit naar de onverharde paden. En andersom. Als afwisseling van het lopen pak ik (bij goed weer) mijn racefiets voor wat extra kilometers of als een hersteltraining.

Na verschillende keren reclame over Tailwind te hebben gehoord in een aantal podcasts ben ik het zelf gaan proberen. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad! Nu zit het standaard in mijn uitrusting als ik een langere loop of wedstrijd ga doen.

Spreek me gerust aan als je mij bij een wedstrijd of evenement ziet. Gewoon voor een praatje maar ook als je vragen hebt.

Sander van Steenis

Nederland

Hallo!

Mijn naam is Sander en ik loop en fiets. Ik begon weer te lopen in 2008, eerst kortere afstanden, maar altijd met de mentaliteit om gewoon buiten te zijn en de vrijheid te voelen.
Dit ging helemaal verkeerd, op een goede manier, denk ik. Ik kwam langzaam in het rennen van langere en langere afstanden en soms voor dagen achterelkaar. Ik noem het mijn escalatie model waar een run escaleerde in ultra-marathons. Ik probeer zo veel als ik kan om te genieten van het strand of bossen waar ik dicht bij woon. Ik hou er ook van om op mijn metalen ros te stappen en het land te verkennen, het is nog goede cross training ook. 

Bij de training voor mijn eerste marathon, kwam ik erachter dat het eten van gels niet mijn ding was en dat ik zout nodig heb. Na het uitproberen van alles en nog wat op de markt vond ik Tailwind en keek ik nooit terug. Ik doe al mijn fietsen en mijn langere runs en races met Tailwind. Tijdens ultra's heb ik de neiging om Tailwind te combineren met vaste voedingsmiddelen zoals chips en mijn all-time favorieten banaan en flapjacks! Voor mij is het de perfecte combinatie die me helpen de hele dag door te gaan. Tailwind biedt de energie, zouten en magnesium en de vaste voedingsmiddelen houden het lege gevoel in mijn maag op afstand.

 

Ik ben op Instagram op @sanderruns te vinden. 

sandervsteenis
TimPleijteweb

Tim Pleijte

Nederland

Hey, ik ben Tim Pleijte, 33 jaar jong en loop al hard sinds ik 19 jaar ben. Ik ben met lopen begonnen simpelweg om “fit” te worden. Het begon met trainingen, daarna wat lokale wedstrijden, waarbij ik al gauw vooraan mee kon doen. Bleek dat ik wel wat talent had voor hardlopen. Vandaar was de stap naar grote wegwedstrijden in Nederland snel gemaakt. Wedstrijden als de “Zevenheuvelenloop” en “City-Pier-City" met internationale status. Bij deze wedstrijden en NK’s (10km, halve marathon, cross) liep ik vaak bij de top 10 Nederlanders. Het leukste vond ik echt het crossen, lekker rennen door de modder, zand, bos, alles wat er in de natuur te vinden is 😉

Toen een vriend me dus kennis liet maken met Trailrunning was ik diret verkocht. Eerst deed ik deze trail wedstrijden nog als training voor mijn wegwedtrijden maar al snel was dit andersom. Ik veranderde van een road runner (miep miep) in een echte trailblazer. Vanaf dit punt ging het alleen maar verder, ik ontdekte allerlei mooie plekken, trails en wedstrijden in vrijwel heel Europa.

Dus eigenlijk kom ik in actie op alle afstanden en soorten terrein, heel uiteenlopend van een Vertical Kilometer naar een snelle 10km op de weg, naar een marathon naar een 90km ultra trail. Goed om te weten dat je mij dus overal kan tegenkomen!

Nu vragen jullie je vast of hoe ik bij Tailwind ben terecht uitgekomen. Ik heb nooit heel veel moeite gehad met gels eten, maar een hobby kun je het niet noemen, meestal zijn ze te zoet of moet je er veel eten (bij een ultra trail) wat tegen gaat staan. De meeste problemen ervaar ik op warme dagen. Toen ik Tailwind probeerde ontdekte ik gelijk zijn “vriendelijke” smaak, niet te zoet, makklijk weg te drinken, net water. En het mixt heel erg makkelijk, het lost zo snel op! Je kunt het direct drinken en het drinkt ook makkelijk weg. “Dit is prima spul!” Dacht ik bij mezelf. En nu ben ik zelf een Tailwind Trailblazer!

Ik hoop jullie een keer ergens hardlopen tegen te komen,

Tim Pleijte

Ook Trailblazer worden?

Omstreeks eind November zal de inschrijving weer open gaan voor 2020!

Op werkdagen voor 17:00 besteld de volgende morgen verzonden

Veilig en vertrouwd kopen bij de officiële Tailwind retailer Benelux

Veilig afrekenen met iDeal, Bancontact,KBC/CBC en meer

Doe de Tailwind Challenge

Probeer ons uit tijdens je volgende sportevenement.

Kies 4 zakken Tailwind Nutrition en start je training.
Ben je niet tevreden, dan betalen wij je entreegeld terug *

* Tot een maximum van €120,- entreegeld. Je moet het evenement wel daadwerkelijk starten.